Vera Zegerman

Vera Zegerman Beeldend Kunstenaar

Over mijn werk
Contact is het sleutelwoord in mijn werk. Contact tussen contrasten, contact tussen mensen, contact tussen mens en kunst, contact tussen heden en verleden; het zijn allemaal thema’s die steeds terugkeren.

Ik schilder, maak installaties, doe kunstprojecten, maar voornamelijk maak ik keramiek objecten.

Met klei werk ik heel graag omdat ik daarmee vrijwel elke vorm kan maken. Klei is immers bijzonder kneedbaar en zacht en het is een geweldig proces om te zien dat het uiteindelijke, onder mensenhanden gegroeide, eindresultaat door verhitting in het vuur versteent tot een definitieve vorm. De objecten die zo ontstaan, kunnen gezien worden als nieuwe levensvormen. Omdat de meeste beelden zijn ontstaan vanuit fossielen als inspiratiebron, is daarmee de cirkel rond.

Mijn kleurrijke semi-abstracte schilderijen zijn ontstaan uit een behoefte om landschappen vast te houden die ik tijdens mijn reizen heb gezien. Ik ben gefascineerd door de verscheidenheid aan kleuren en structuren die er vaak door de mens in zijn aangebracht, zoals akkers, maar die wij toch als “natuur” zouden omschrijven.

 

Vera Zegerman

Postadres
Weth. Fischerplantsoen 26
2497 DJ Den Haag

Atelier
Van Aalstlaan 24, Zoetermeer, bezoek op afspraak.

info@zegerman.nl
www.zegerman.nl

 

 

Opleidingen

1995-1997: Keramiektechnieken, K & O, Leiden

2004-2007: Vrije Academie Werkplaats voor Beeldende Kunsten, Den Haag

2009         : Kunst in de openbare ruimte, Kunstenaarsenco, Amsterdam

2010         : Keramiek XXL, Mani Talle, TU-Delft

 

Lidmaatschappen

Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK)

ArtiBrak Leidschendam-Voorburg

Voorschotense Kunstkring

TERRA ART PROJECTS Zoetermeer

Beroepsvereniging Beeldende Kunstenaars

Koninklijke Vereniging Beeldende Kunstenaars van België

 

Exposities, 1998 tot heden, o.a. in

Haagse Kunstkring Den Haag; ARS Leiden; RAR Spijkenisse; CBK Zeeland Terneuzen; Museum Voorschoten; Galerie Vonkel Den Haag; Galerie de l’Ô Brussel België; Centrum voor Artistiek Talent Citadelpark Gent België; Beelden in het Middelpunt Opdorp België; Stadhuis Damme België; Stadsschouwburg Utrecht; Kunstmoment Gouda; Galerie de Sigarenfabriek Delft; Kunstuitleen Zwolle; Galerie Buuf Amsterdam; Studio ’40 Noordeinde Den Haag; Galerie ArtiBrak Voorburg; Galerie Het Oude Raadhuis Warmond.