Michel van den Bosch

glaskunst michel van den boschHet mooie is dat ik als kind nooit creatief ben geweest door gewoon te “moeten” doen blijkt er toch een creatieve mind in me te zitten.

In 1996 ben ik begonnen met Bosch Glaskunst, in eerste instantie maakte we uitsluitend naamborden en bewegwijzering voor particulier en bedrijf. Als snel groeide de vraag naar grafmonumenten en gedenktekens.

Door de focus daar dan ook op te leggen is er steeds meer vraag gekomen naar creatieve oplossingen voor een grafmonument, gedenkteken en zelfs bij de naamborden vroeg men meer en meer. Door het aan te bieden heb ik de mogelijkheid gehad om steeds meer glaskunst te kunnen gaan maken.

Mijn voordeel is dus ook geweest dat ik me eerst de techniek heb eigen gemaakt en daarna kon beginnen aan het creatieve deel.

Sinds 2012 ben ik begonnen met het maken van vrije kunst. De door mij gebruikte technieken om kunstwerken te maken is voornamelijk fusen en slumpen van glas. Fusen van glas wil zeggen het samensmelten van verschillende lagen glas in de oven. Slumpen wil zeggen glas in de oven op verschillende manieren laten zakken, door eigen gewicht of in een mal. Natuurlijk blijft het een uitdaging om verschillende technieken en materialen met elkaar te combineren en blijf ik gelukkig bij leren.

Kortom mijn motto is denk nooit dat je niet creatief bent gewoon doen, vallen en opstaan.

 

Michel van den Bosch
Heliumstraat 150
2718 RS Zoetermeer
079 34 333 77
boschglaskunst.nl/michel-van-den-bosch

Glaskunst_michel_van_den_Bosch_IMG_2691X.jpg.260x247_q85_crop-smart Glaskunst_michel_van_den_Bosch_IMG_2718X.jpg.260x247_q85_crop-smart