Lilian Wessels

img_5724 Lilian volgde een studie Art & Design op Padworth College in Engeland. Terug in Nederland deed ze een studie anatomie voor de kunstenaar en volgde lessen in portrettekenen/boetseren, beeldhouwen, keramisch vormgeven en pottenbakken. Gaandeweg heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld, emotie in haar beelden speelt een belangrijke rol. Sterk maar ook kwetsbaar. De mens in al zijn facetten is een voortdurende inspiratie voor haar.

Het boetseren, assembleren, glazuren en de verschillende stooktechnieken bij keramiek, geven Lilian de mogelijkheid om haar ideeën vorm te geven. Ze haalt haar inspiratie uit thema’s zoals mens, dier, aarde en mystiek. Het Boeddhisme intrigeert haar enorm maar ook de Afrikaanse vrouw en haar cultuur.

Belangrijk is dat de combinatie van materialen in haar portretten elkaar versterkt. Het is geen toevoeging en geen versiering – het is een combinatie van technieken. Citaat van Lilian Wessels “Elk gezicht is uniek, ieder mens is mooi. Indien je liefde geeft, straal je dat ook uit”.

Lilian Wessels
www.lilianwessels.nl
lilian.wessels@ziggo.nl
06 2854 7986

img_35291 img_40011

20160712_160622-2 bahati