“SERVIES DECOREREN MET TRANSFERS” door Vera Zegerman – Ateliers 1819 WORKSHOP


Wanneer en waar
Donderdag 14 september van 19:30 tot 21:30 uur, atelier Xandra Lapperre, Juweellaan 48, 2719 BG, inloop vanaf 19:15 uur.

Doel
De deelnemers decoreren serviesgoed dat daarna thuis gebruikt kan worden. De decoratie is kleurecht en het servies is geschikt voor normaal gebruik en kan ook in de vaatwasser.

Materiaal
De borden en mokken die gedecoreerd worden zijn van porselein. Er wordt gedecoreerd met transfers; dat zijn vellen A4 karton met een laagje glazuur erop dat eruit ziet als plastic. De vellen kunnen worden geknipt, gesneden of gescheurd. Ook kunnen er figuurtjes uit worden gehaald met behulp van ponsen.

De decoratie wordt vervolgens van de kartonnen ondergrond afgeweekt en geplakt op het porselein. Na 24 uur droging worden ze gebakken in een keramiekoven (ca. 800 graden). De deelnemers kunnen hun producten dus niet direct meekrijgen, maar kunnen die op een nader af te spreken tijdstip ophalen.

Kosten
Per deelnemer per keer: € 25. Dit is inclusief 1 bord of mok, alle benodigde materiaal en koffie of thee.

Beschrijving
De deelnemers krijgen uitleg over het proces en kunnen daarna naar eigen inzicht en ontwerp het servies decoreren. Er zijn ook voorbeelden aanwezig en diverse boeken met patronen. Voor scharen, snijmateriaal, ponsen e.d. wordt gezorgd.

Deelnemers
Deze workshop is bedoeld voor volwassenen. Minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers per keer.

Begeleiding
Vera Zegerman

Aanmelden
Bij info@zegerman.nl of info@ateliers1819.nl