Duo Expositie Fiona van Alphen en Wonny Stuger in NH Hotel

Ateliers 1819 presenteert vanaf 18 februari tot 31 maart 2017 een duo expositie van de kunstenaars Wonny Stuger en Fiona van Alphen in het NH- hotel in Zoetermeer.
De expositie wordt zaterdag 18 februari 2017 om 16.00 uur geopend door de heer Rob van Lambalgen, directeur Hogeschool Windesheim te Zwolle.

2017-2-10 foto Wonny en Fiona

De kunstenaars Wonny Stuger en Fiona van Alphen leerden elkaar kennen tijdens het ‘Mutual Art Inspiration’ project, een succesvol samenwerkingsproject tussen Nigeriaanse en Zoetermeerse kunstenaars wat afgelopen jaar plaatsvond en is afgesloten in oktober jl. met een bijzondere expositie in samenwerking met Terra Art Projects. Deze expositie, met dank aan Kunstenaarsgroep 1819 en het NH hotel, is hieruit voortgevloeid. Er waren raakvlakken en verbinding. Beiden wonen vele jaren in Zoetermeer en beiden hebben hun roots elders. Bij Wonny liggen ze in Suriname, bij Fiona in India. Ze delen meer, zo zijn ze beiden verzot op muziek en dans en voelen ze zich ‘Global people’.

Wonny laat zich in haar werk inspireren door haar land van herkomst Suriname, en door de muziek. In haar werk herken je traditionele Surinaamse taferelen en schildert ze graag markante figuren uit de jazz wereld. Haar vrije manier van schilderen spreekt velen aan.

Fiona is sinds een aantal jaren met haar echtgenoot mee naar het buitenland vanwege zijn werk. Zo heeft ze de afgelopen tijd in Singapore, Duitsland, Indonesiƫ en Nigeria gewoond en woont ze nu in de Verenigde Arabische Emiraten. Vanuit deze bevoorrechte positie zijn het met name vrouwen in hun culturele diversiteit die haar inspireren en zij zijn een geliefd onderwerp. Haar werk is kleurrijk, expressief en bevat structuur.

De beide kunstenaars kijken er naar uit u te ontmoeten en leiden u graag rond op deze middag. Ook kunt u aan het begin van de middag genieten van een Indiase dans optreden.

U bent van harte welkom op de opening van ‘Global people’ op zaterdag 18 februari 2017 van 16.00 tot 1800 uur in het NH hotel, Danny Kayelaan 20 Zoetermeer.
Daarna is de expositie nog in het hotel te bezichtigen op alle dagen tot en met 31 maart 2017.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *