Duo expositie Ton van Zeijl en Ronald de Jong

In het NH hotel in Zoetermeer is van 28 augustus tot 2 oktober 2015 werk te zien van de beeldend kunstenaar Ronald de Jong en fotograaf/kunstenaar Ton van Zeijl. De opening van de duo expositie is op zondagmiddag 30 augustus om 15.00 uur.

Ronald de Jong, lid van het kunstenaarscollectief Ateliers 1819, maakt schilderijen en houtsculpturen in een lyrisch abstracte stijl waarbij hij gebruikt maakt van verschillende technieken zoals olieverf, pastel en acryl. Tevens schuwt hij het collage element niet en experimenteert hij graag met allerhande materialen zoals bijvoorbeeld boomschors en zand . In zijn werk is zijn liefde voor de natuur (organische vormen) duidelijk te herkennen.

Ronald is tevens werkzaam als toonkunstenaar (organist,componist,docent en koordirigent.)

Ton en Ronald

Het werk van Ton van Zeijl beweegt zich op het snijvlak van kunst en commercie. Er is strijd tussen het traditioneel gemaakte fotografiebeeld en de digitale mogelijkheden van de huidige tijd om het beeld als een schilder te creƫren. Dat is interessant en vergt onderzoek. En dat is precies wat Ton wil doen.

Hij heeft diverse lezingen gehouden en workshops gegeven over zijn werk in Europa en China.

De expositie wordt gehouden in het NH hotel Zoetermeer, Danny Kayelaan 20. Een mooie plek waar het kunstenaarscollectief ateliers1819 regelmatig kunst aan het publiek toont en waar zij ook workshops geeft.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *