Duo expositie Matthijs van Amsterdam en Xander Breumelhof

Ateliers 1819 presenteert expositie VLAK met Xander Breumelhof, lid van het kunstenaarscollectief 1819, en gastexposant Matthijs van Amsterdam. Van 10 juli tot en met 20 augustus zijn er een kleine 30 schilderijen te zien in het NH-hotel Zoetermeer aan de Danny Kayelaan 20. De expositie VLAK wordt geopend op zondagmiddag 12 juli om 16:00 door Hans Haring, voormalig wethouder van Kunst en Cultuur in Zoetermeer.

Expositie_Vlak

Het abstracte werk dat tijdens de expositie wordt getoond karakteriseert zich door het gebruik van lijnen en kleur, waarbij de suggestie wordt gewekt van driedimensionale geometrische figuren. Xander zijn werk kenmerkt zich door een beperkt primair kleurgebruik in combinatie met veel wit. Matthijs zoekt naar ritme, dynamiek en intensiteit bij het gebruik van kleuren en vorm. Beide kunstenaars gebruiken schildersmessen waardoor rechte en hoekige vormen ontstaan die soms zelfs neigen naar een vorm van kubisme.

Van beide kunstenaars wordt werk getoond uit de periode 2013 tot en met heden. Dit geeft de bezoeker zicht op de ontwikkeling en de wederzijdse beïnvloeding. Onder de schilderijen zijn ook een tweetal tweeluiken te zien, die door Xander en Matthijs gezamenlijk en gelijktijdig zijn geschilderd. Bij deze werken komen naast de overeenkomsten ook de verschillen goed naar voren van een toch ietwat vergelijkbare manier van werken.

Met het organiseren van duo exposities wil het kunstenaarscollectief ateliers 1819 de kunst dichter bij de mensen brengen. Zij doet dit ook door het geven van diverse workshops. Expositie VLAK is dagelijks en gratis te bezoeken.

1 thought on “Duo expositie Matthijs van Amsterdam en Xander Breumelhof

  1. Pingback: Duo expositie VLAK van Matthijs van Amsterdam en Xander Breumelhof | Xander Breumelhof

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *