Expositie Ria van Dijk en Xander Breumelhof

Van 1 augustus tot 20 september worden in de lobby van het NH Hotel in Zoetermeer werken getoond van Ria van Dijk en schilderijen van Xander Breumelhof, lid van Ateliers 1819. De strakke abstracte schilderijen van Xander combineren mooi met het organische en meer realistische werk van Ria. Het werk van beide kunstenaars is zeer kleurrijk.

U bent allen van harte welkom voor het bijwonen van de opening op 1 september om 16:00 uur. De expositie (met ongeveer 30 werken), zal te bezichtigen zijn tot 20 september in het NH Hotel aan de Danny Kayelaan 20 (naast Mandelabrug). De openingstijden zijn van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Ria van Dijk toont vooral werk wat tot nu toe niet in Zoetermeer gezien is: werk naar het thema Groei, impressies van haar reizen in China, naast werken over Zoetermeer. Dit wordt aangevuld met ander werk om er een geheel van te maken. Haar werk is soms abstract, dan wat realistischer, met een expressief kleurgebruik.
Zij gebruikt al jaren de batiktechniek als rode draad door haar werk. De laatste tijd heeft ze de combinatie van batik met zeefdruk ontdekt. Daarbij worden de zeefdrukken niet altijd op de originele manier gebruikt, maar dienen de afdrukken vaak als kleurtoets in het werk. Het gebruik van dekkende verf in combinatie met transparante verf geeft een spannende combinatie.

Xander Breumelhof heeft een grote passie voor olieverf op doek. Zijn kunst kenmerkt zich door een geabstraheerde weergave van mensen en abstracte omgevingen. Tijdens deze expositie zal hij zijn nieuwste werken tonen, die volledig abstract zijn. Ook werkt hij nu bijna alleen nog met het schildersmes, wat goed is te zien aan de strakke en hoekige vormen. Vanuit zijn sterke lijnvoering en fel primair kleurgebruik met een oververtegenwoordiging aan blauw creƫert Xander een geheel eigen en goed herkenbare stijl. Hij streeft naar het overvallen van de kijker door het gebruik van contrast en felle kleuren. Het optimale resultaat wordt bereikt als de kijker blijvend langs alle elementen wordt meegenomen (in een rondje blijft lopen).

 

 

Websites Kunstenaars

http://xander.breumelhof.nl/

http://www.riavandijk.nl/

1 thought on “Expositie Ria van Dijk en Xander Breumelhof

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *