Stichting Ateliers 1819 verzorgt workshops Haiku’s en Schilderen op het Thrillerfestival Zoetermeer 2012.

De Kunstenaars van het kunstenaarscollectief Ateliers 1819 in Rokkeveen vorzorgen wederom, net als afgelopen jaar, gratis workshops in het kader van het Thrillerfestival, jaargang 2012. Het enthousiasme onder de deelnemers aan de workshops van vorig jaar was zodanig groot, bij het maken van haiku’s en bijpassende schilderingen, dat Ateliers 1819 dit een goede reden vond om het te herhalen.

Haiku
Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Een beroemd voorbeeld van de “uitvinder” van de haiku, de Japanner Matsuo Basho luidt:

“Ach oude vijver
de kikkers springen er in
geluid van water.”

Het thema van de te maken haiku’s is uiteraard de ‘thrill’ in elke betekenis van het woord. De tekst zal samen met de bijpassende schildering op hardboardplaten van 120 x 60 cm (b x h) gezet worden door de deelnemers. Deze platen zullen in Rokkeveen en het Stadshart geplaatst worden, om daar tijdens het Thrillerfestival een week te blijven staan. Met de Gemeente is hierover overleg geweest en er is toestemming verleend.

Workshops
De workshops worden gehouden op:

  • zaterdag 27 oktober 2012 van 11.00 tot 16.00 uur in de Stadshart Passage;
  • vrijdag 2 november 2012 van 19.00 tot 22.00 uur in het NH hotel aan de Danny Kayelaan in Rokkeveen.

Deelname aan de workshops is geheel gratis en toegankelijk voor iedereen van alle leeftijden, uiteraard zover er plaats is. Aangezien er met acrylverf geschilderd zal worden (in verband met de weerbestendigheid!) en deze niet of nauwelijks uit kleding verwijderd kan worden, is het verstandig om bij deelname hier rekening mee te houden.

Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij:

  • Heleen de Lange, telefoon 079 3603139
  • Xandra Lapperre, telefoon 06 40292297

U kunt zich aanmelden bij:

Website: