Zaterdag 26 november van 14.00 tot 16.30 uur vindt de opening plaats van de expositie “Open perspectief” met werken van de Zoetermeerse beeldend kunstenares Heleen de Lange. Zij toont haar in warme kleuren geschilderde landschappen, bloemen, vrouwen en meer abstracte werken.

In haar schilderijen geeft Heleen haar visie weer op de betekenis van het leven. Zij zoekt de ontmoeting tussen de mensen en de figuren in haar doeken. De toeschouwer wordt uitgedaagd om in dialoog te gaan met de figuren.

Ook de weergave van de landschappen nodigen uit om als toeschouwer er in op weg te gaan. Op zoek naar open perspectief. Een nieuwe toekomst. Een verrassend begin.
De veelkleurigheid in haar werk gaat samen met een structuur die voortkomt uit verschillende lagen verf. Die structuur laat zien dat het leven vaak gecompliceerd en fragmentarisch is. De kunstenares wil hiermee doorgeven dat complexiteit en fragmentering deel uitmaken van de waarde van het leven. Daarom is het werk ook kleurrijk en warm. Ze stuurt de kijker niet maar daagt haar en hem uit om de uitbeeldingen te ondergaan.

De werken van Heleen de lange kunt u alle dagen vrij bezichtigen tot 23 december. Daarna wordt door alle deelnemers van Stichting Ateliers 1819 een wintertentoonstelling in gericht in het NH Hotel.