Eindelijk is het zover!

Na een lange en moeizame periode van voorbereidingen is de KunstRotonde van Ateliers 1819 klaar. Burgemeester J.B. Waaijer zal op 19 november 2011 om 16.00 uur, de énige échte rotonde met kunst van Rokkeveense kunstenaars openen.

De kunst op de rotonde bestaat uit vier reuzenschildersezels waarvan drie voorzien zijn van originele schilderijen, vervaardigd door drie kunstschilders uit Rokkeveen en één ezel met een kunstwerk vervaardigd door kinderen van de Brede School.

Het idee om een rotonde te adopteren is een aantal jaren geleden ontstaan bij de voorzitter van Stichting Ateliers 1819, de kunstenaar Xandra Lapperre, met het voornemen om één van de doelstellingen van Ateliers 1819 n.l. om kunst dichter bij de inwoners van Zoetermeer en in het bijzonder van Rokkeveen, te brengen, te realiseren. Het idee werd ook enthousiast ontvangen door de welstandscommissie van de gemeente. Maar het voldoen aan alle voorwaarden kostte nog menige zweetdruppel.

De rotonde, herdoopt in KunstRotonde, is nu ingericht als een openbare mini-galerie, waarvan de werken periodiek vervangen zullen worden. Belangrijk is dat minimaal één schildersezel een kunstwerk zal dragen, vervaardigt door inwoners (jong of ouder) van de wijk Rokkeveen. Het resultaat is nu dat Zoetermeer een unieke rotonde rijk is, waarbij het publiek in de komende jaren kan genieten van afwisselende kunstwerken.

Realisatie zou echter niet mogelijk geweest zijn, zonder de financiële bijstand van Fonds 1818, en de medewerking van de sponsor ‘Tuincentrum De Driesprong’ die de begroeiing en het onderhoud daarvan, voor zijn rekening neemt!

Na de openingshandeling van burgemeester Waaijer zal er een ontvangst door het kunstenaarscollectief Ateliers 1819 plaatsvinden in het nabijgelegen NH hotel aan de Danny Kayelaan, voor een praatje, hapje en drankje.
Tevens kunnen de belangstellenden kennis nemen van de RotondExpo, een expositie van kunstwerken van leden van het kunstenaarscollectief van Ateliers 1819.