Het kerkelijk centrum “de Regenboog” wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats in de wijk Rokkeveen zijn. Daarom wordt iedere vrijdag (behalve de 4e vrijdag van de maand) het inloophuis Rokkeveen georganiseerd tussen 10.00 en 13.00 uur vlak bij de Rokkeveense Markt. Iedereen is welkom.

Om mensen een idee te geven wat er in hun wijk Rokkeveen plaats vindt, is op 2 september Jan Knoester, een van de beeldend kunstenaars van het Rokkeveense beeldend kunstenaars initiatief Stichting Ateliers 1819, uitgenodigd om over zijn werk te vertellen.

Jan Knoester schildert al 40 jaar in de avonduren. In zijn atelier aan huis aan het Reigersblauw 12 creëert hij met olieverf op linnen een fantasiewereld. Soms droomachtig, soms sprookjesachtig. Hij wordt zelf verrast door de taferelen, die gedurende het wekenlange schilderproces ontstaan. Telkens corrigerend gaat hij laag over laag door. Meestal wordt de compositie omkaderd, waardoor een toneel ontstaat waarin hij de voorstelling laat gebeuren. Intuïtief bepaalt hij op een gegeven moment als de sfeer in het schilderij goed is, dat het klaar is. Heel belangrijk vindt hij ook de fraaie verfhuid, dat het schilderij krijgt door het langdurig steeds laag over laag corrigerend schilderproces. Zo werkt Jan per jaar aan verschillende doeken.

Om 12.00 uur begint de middagpauzedienst. Spreker is Hans van der Bilt en de muzikale begeleiding is in handen van Ronald de Jong. Kortom: u bent van harte welkom in het Inloophuis Rokkeveen aan de Nathaliegang 263 tegenover de vrijdagmarkt.