Het Rokkeveense kunstenaarscollectief Stichting Ateliers 1819, toont de sprookjesachtige schilderijen van Jan Knoester  en de intrigerende keramische objecten van Vera Zegerman in het NH Hoteles.

Het Rokkeveense kunstenaarscollectief Stichting Ateliers 1819 organiseert in de lobby van het NH Hoteles aan de Danny Kayelaan 20 een kunstestafette. Nu zijn tot 10 december de fantasierijke schilderijen van Jan Knoester en de intrigerende keramische objecten van Vera Zegerman te bezichtigen.


Jan Knoester schildert al 40 jaar in de avonduren. Op zijn werkplek in zijn huis aan het Reigersblauw 12 creëert hij met olieverf op linnen een fantasiewereld. Soms droomachtig, soms sprookjesachtig. Hij wordt zelf verrast door de taferelen, die gedurende het wekenlange proces ontstaan. Telkens corrigerend gaat hij laag over laag door. Meestal wordt de compositie omkaderd, waardoor een toneel ontstaat waarin hij de voorstelling laat gebeuren. Op een zeker moment bepaalt hij dat de voorstelling er is. Heel belangrijk vindt hij de fraaie verfhuid, die het schilderij door het langdurige steeds corrigerende proces, laag over laag, krijgt. Zo werkt Jan per jaar aan verschillende doeken.
Tussendoor maakt hij op dezelfde wijze kunstkaarten: werkjes op klein formaat. Deze kaarten kunnen de basis zijn voor een groot doek.
In de vitrine staan de intrigerende keramische objecten van de veelzijdige Rokkeveense kunstenares Vera Zegerman. Naast dat zij schildert, installaties vervaardigt en kunstprojecten doet, werkt zij in haar atelier aan het Plein van de Verenigde Naties 26 heel graag met klei. Want klei is kneedbaar en zacht en dus kan zij daarmee elke vorm maken, die zij wil. Ook is het een geweldig proces om te zien, hoe de uiteindelijke, onder haar handen gegroeide vorm door verhitting in vuur versteent tot een definitief eindresultaat. De inspiratiebronnen voor de meeste objecten zijn de organische vormen van fossielen. En daarmee is de cirkel rond.
De werken van Jan Knoester en Vera Zegerman kunt u alle dagen bezichtigen tot 10 december. Daarna gaat Ronald de Jong zijn schilderijen in het NH Hoteles aan de Danny Kayelaan  20 exposeren.